Bestille kjøtt?
Ønsker du å spise noe helt unikt i vinter? Vi har nå åpnet for bestillinger av kjøtt fra våre ullgriser, med levering fra november 2023.
Våre griser har levd et godt liv her på gården, hvor de har gått utendørs hele livet med utsikt til Gaustatoppen. De ble slaktet 18 måneder gamle, noe som er regnet som ideelt for denne rasen. Kjøtt fra ullgris regnes for å være meget godt, og bruker tre ganger så lang tid på å nå slaktevekt i forhold til vanlig gris, som i snitt lever i 6 måneder før de slaktes. Kjøttet er marmorert og mørt, og mørkere enn vanlig svinekjøtt. Det kan minne mer om storfe, og kjøttet er ettertraktet i restaurantbransjen.
En høy prosent av skrotten utgjør fett, noe som er særpreget på denne rasen. Ullgris utvikler et mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjennere kaller det svinekjøttets Kobe-biff. Kjøttet er veldig smaksrikt. Fettet inneholder en stor prosent umettede fettsyrer og oljesyre.
Vi selger kjøttet i stykningsdeler eller i familiepakker på 10 og 5 kg. Alt er fryst og vakuumert.
I pakkene får du en blanding av
- Koteletter og nakkekoteletter
- Stek av bog/lår
- Kjøttdeig/farse
- Knoke (i 10 kg-pakkene)
Priser: 2 400,- for 10 kg, 1 250,- for 5 kg.
Stykningsdeler
- Ribbe – 350 kr/kg
- Indrefilet – 699 kr/kg
- Flatbiff – 400 kr/kg
For å bestille, ta kontakt med Monica på [email protected] eller på tlf 414 42 284.
Henting/levering
Bestillinger kan hentes etter avtale på gården eller på Rjukan. Vi kan også levere i Rjukan/Tinn mot et beløp på 150 kr, lengre unna etter avtale.